Stacks Image 110
SJÖSTRÖM GRAFIK I HÄSSLEHOLM AB
Ulf Sjöström
Rådgivare/konsult koppartryckpressar
+46 70 188 00 70
Mail: ulf@sjostromgrafik.se
Stacks Image 126
NYA GÖINGE MONTAGE AB »
Tillverkar & säljer koppartryckpressar
VD Anders Johansson
+46 730 420 966
Mail: anders.johansson@goingemontage.se
Industrigatan 10, 281 41 Hässleholm
Stacks Image 138
År 2021 - Säljer jag verksamheten till Nya Göinge Montage i Hässleholm, som de senaste åren tillverkat pressarna för mig. Anledningen att jag säljer företaget beror på att min syn har försämrats. Så efter 50 år så lägger jag arbetshandskarna på hyllan, men fortsätter som rådgivare/konsult för koppartryckpressar åt Nya Göinge Montage.

Ulf Sjöström
Lite historia om företaget:
Företaget startades hösten 1971 och hette Sjöström Reklam som då var mest inriktat på reklam. 1977 ändrades namnet till Sjöström Grafik. Det var det året som vi byggde den första koppartryckspressen.. 1983 inköptes en fastighet där vi hade en komplett grafisk verkstad för koppargrafik, litografi och boktryck..

1985 utökades den med en ramverkstad. Framtill 1992 drev vi denna verkstad där konstnärer kunde hyra in sig och även bo över. Hässleholms Konstskola hyrde även in sig i lokalerna där eleverna kunde ta del av alla konstgrafiska tekniker med mig själv som lärare. Under denna tid byggde vi många koppartryckspressar som levererades runt om i Europa.  Även hela verkstäder byggdes upp. Vi fick ett stort kontaktnät av konstnärer som arbetade med grafik. 1990 anställdes en säljare som bara sålde grafik..

1991 stod ett nytt galleri och koppartrycksverkstad på 140 kvadratmeter färdigt, vidbyggt den gamla verkstaden..
Våren 1992 gick företaget i konkurs (den berömda bankkrisen) för att återuppstå hösten 1992 med namnet Ateljé Sjöström..
Vi inriktade då verksamheten till att endast bygga pressar och rama in konst. Företaget hade som mest 6 anställda inklusive mig själv. 1999 trappade vi ner på inramningen och arbetade som konstkunsult för Kultur Skåne i 6 år, men under hela tiden ramade vi ändå och byggde pressar och grafiska förnödenheter. Denna vår verksamhet har bedrivits i Vinslöv och Hishult..

År 2005 öppnade vi en ny ramverkstad med tillhörande lagringsutrymme i Hässleholm. Denna verkstad var en av Sveriges modernaste. Här tog vi emot privatkunder och servade landsting, kommuner, Konsthallen i Hishult och konstföreningar. Vi konstruerade och tillverkade lösningar på de mest skiftande slag hur ett konstverk kan exponeras.

År 2017 sålde vi av ramverkstaden Ateljé Sjöström i Sverige AB och bildade ett nytt bolag med det anrika namnet Sjöström Grafik i Hässleholm AB, där vi endast jobbar med att tilverka koppartryckspressar. Konstnärsskapet fortsätter naturligtvis. Det slutar aldrig.

År 2021 - Säljer jag verksamheten till Nya Göinge Montage i Hässleholm
Ulf Sjöström