Open Book
Keyboard
MacBook
Crocus
Blueberries
Light Bulb
Reed
Stacks Image 121
Stacks Image 110
SJÖSTRÖM GRAFIK I HÄSSLEHOLM AB
Ulf Sjöström
+46 70 188 00 70
Mail: ulf@sjostromgrafik.se
Besöksadress: Kanslihusvägen 3
Garnisonen Hässleholm.

Ring för tidsöverenskommelse.

Karta >>

Stacks Image 116
Lite historia om företaget:
Företaget startades hösten 1971 och hette Sjöström Reklam som då var mest inriktat på reklam.
1977 ändrades namnet till Sjöström Grafik. Det var det året som vi byggde den första koppartryckspressen.. 1983 inköptes en fastighet där vi hade en komplett grafisk verkstad för koppargrafik, litografi och boktryck..
1985 utökades den med en ramverkstad. Framtill 1992 drev vi denna verkstad där konstnärer kunde hyra in sig och även bo över. Hässleholms Konstskola hyrde även in sig i lokalerna där eleverna kunde ta del av alla konstgrafiska tekniker med mig själv som lärare. Under denna tid byggde vi många koppartryckspressar som levererades runt om i Europa.  Även hela verkstäder byggdes upp. Vi fick ett stort kontaktnät av konstnärer som arbetade med grafik. 1990 anställdes en säljare som bara sålde grafik..
1991 stod ett nytt galleri och koppartrycksverkstad på 140 kvadratmeter färdigt, vidbyggt den gamla verkstaden..
Våren 1992 gick företaget i konkurs (den berömda bankkrisen) för att återuppstå hösten 1992 med namnet Ateljé Sjöström..
Vi inriktade då verksamheten till att endast bygga pressar och rama in konst. Företaget hade som mest 6 anställda inklusive mig själv. 1999 trappade vi ner på inramningen och arbetade som konstkunsult för Kultur Skåne i 6 år, men under hela tiden ramade vi ändå och byggde pressar och grafiska förnödenheter. Denna vår verksamhet har bedrivits i Vinslöv och Hishult..

År 2005 öppnade vi en ny ramverkstad med tillhörande lagringsutrymme i Hässleholm. Denna verkstad var en av Sveriges modernaste. Här tog vi emot privatkunder och servade landsting, kommuner, Konsthallen i Hishult och konstföreningar. Vi konstruerade och tillverkade lösningar på de mest skiftande slag hur ett konstverk kan exponeras.

År 2017 sålde vi av ramverkstaden Ateljé Sjöström i Sverige AB och bildade ett nytt bolag med det anrika namnet Sjöström Grafik i Hässleholm AB, där vi endast jobbar med att tilverka koppartryckspressar och akvatintskåp samt försäljning av värmehällar.
Konstnärsskapet fortsätter naturligtvis. Det slutar aldrig.

 Ulf Sjöström